Så går en PRP behandling till

Att kvinnor och män tappar en större mängd hår eller har problem med huden är väldigt vanligt. För många är det väldigt psykiskt jobbigt att drabbas av håravfall eller ha hudproblem, men med en PRP-behandling är det möjligt att få bra hjälp.

PRP-behandling kallas även för Vampyrbehandling. PRP står för Platelet Rich Plasma som betyder trombocytrik plasma och det är helt kroppseget. Eftersom det är naturligt är risken för oönskade reaktioner kraftigt reducerad. PRP-behandling är en slags bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorerna som finns i blodplättarna kan stimulera hudens cellföryngring samt produktion av kollagen och elastiska fibrer. Med en PRP-behandling är det möjligt att få nytt liv i både hud och hårbotten samt förnya celler. Behandlingen är en av de mest effektiva för att öka hårväxten vid oönskat håravfall. Det är själva hårbotten som behandlas och genom PRP är det möjligt att återuppliva avtagande hårväxt. När blodplättarna aktiveras börjar kroppens immunsystem att jobba aktivt. Det är en metod som både är snabb och effektiv.

Enkel och effektiv behandlingsmetod

Eftersom PRP-behandlingen är oerhört effektiv kan du redan efter några veckor se att håravfallet avtagit avsevärt. Det tar sedan ungefär 6–8 veckor efter behandlingstillfället för håret att börja växa igen. Många får efter en PRP-behandling förutom håret tillbaka även tjockare hår av bättre kvalité. 80 procent av alla som kommer för att göra en PRP-behandling för håravfall blir hjälpta och det är främst kvinnor och män i medelåldern som gör PRP-behandlingar.

Blodplättarna innehåller tillväxtfaktorer

En PRP-behandling går till på det viset att en mängd blod tas från dig som patient via ett vanligt provrör. Sedan separeras blodplättarna och plasman från blodet genom centrifugering. Plasman med blodplättar innehåller diverse tillväxtfaktorer som bidrar till att öka läkningsprocessen. Blodplättarna injiceras sedan med en spruta i det område som önskas behandlas. Blodplasman stimulerar stamcellerna runt hårsäcken vilket leder till att den vidgar sig. När hårsäcken blir större påbörjas en process för att skapa ett nytt starkare hårstrå och hårtillväxten ökar.

En PRP-behandling tar cirka 30 minuter

Processen är enkel och själva behandlingen tar ungefär 20–40 minuter. Behandlingen ska sedan upprepas tre gånger med 30 dagars mellanrum. Efter tredje gången görs enstaka behandlingar regelbundet. PRP-behandlingar används inte bara till hud och hår utan även för skador. Alpinskidåkaren Lisa Hörnblad fick en PRP-behandling när hon fick blodförgiftning efter en knäoperation.

Alla vuxna människor kan göra PRP-behandling

En PRP-behandling passar för alla människor som lider av håravfall eller som är tunnhåriga, både män och kvinnor i alla åldrar. För att få riktigt bra resultat av behandlingen är det viktigt att börja i tid. Ju mer hår du hinner tappa desto längre tid tar det innan du får ett tillfredställande resultat och du kan behöva göra flera behandlingar. Det är även en behandling som passar för människor med åldrad och solskadad hud eller som har kollagenrelaterade problem. Fördelar med PRP behandling:

  • Ger snabba resultat.
  • Metoden är säker och naturlig.
  • Har en hållbar effekt.
  • Kan användas i olika syften.
  • Passar både kvinnor och män.