Sluta röka med dessa alternativ till cigaretter

Har du bestämt dig för att sluta röka? Grattis! I dag finns det många hjälpmedel som kan göra resan mot ett rökfritt liv lite enklare. Från tobaksfria alternativ till mobilappar och avslappningsövningar.

Trots alla fantastiska hjälpmedel som finns på marknaden i dag, så är sluta röka fortfarande en tuff och frustrerande tid för många. Hur man än vrider och vänder på det, krävs det disciplin. Ett sätt att konsekvent dra ned på cigaretterna, även när vardagsproblemen gör det svårt, är att ta det steg för steg. Börja med att gå över till E-cigaretter hos Premiumvape.se och minimera risken för lungsjukdomar direkt.

Ta det ett steg i taget

När du köper e-cigaretter, eller går över till vitt snus om du är snusare, betyder det inte att du direkt behöver gå över till e-cigaretter 100 %. Att ta det ett steg i taget fungerar för de flesta. Även om du har en fantastisk dag och för första gången känner att du inte haft ett verkligt röksug som påverkat din vardag – så glöm inte att dåliga dagar också dyker upp. Det gäller att vara ärlig mot sig själv och ha en balanserad syn på avvänjningen.

Var också uppmärksam på tips som ”känn efter”, eftersom din kropp definitivt till en början kommer få dig att vilja röka om du ”känner efter”. Det är viktigt att inte låta sig luras av kortsiktig abstinens, och ständigt påminna dig själv om varför du valt att sluta röka.

Komplettera med andra sätt att sluta röka

Förutom att gå över från cigarretter till e-cigarretter eller från tobakssnus till vitt snus, finns det så klart fler tips att kombinera med. En viktig grej, men för många lite läskig, är att sätta ett definitivt slutdatum för när du ska vara helt fri från rökning. Berätta gärna detta för människor runt omkring dig som du litar på, och som du kan få stöd av. Det gör att hela processen känns mer på riktigt, utan att ge onödig press.

Att notera i en mobil app eller journal om varje cigarett du röker är också en bra idé. Även om det inte drar ned på rökandet direkt så tvingar det dig att reflektera kring varje cigarett. Att röka ett paket på 20 cigg, är inget konstigt om du rökt länge och det är din vana. Men att notera det 20 gånger om dagen sätter hela vanan i perspektiv. Det är en väl beprövad metod för människor som vill gå ned i vikt, att anteckna varje gång de äter, och det fungerar i princip på samma sätt här.

Påminn dig själv om rökningens baksidor

  • Extremt dåligt för din hälsa både på kort och lång sikt.
  • Dåligt för din hy och utseende.
  • Dåligt för miljön.

Vid det här laget känner de flesta till nackdelarna med att röka. Det kan trots det vara värt att regelbundet påminna dig själv om just hur allvarliga riskerna är. Här är en sammanfattning, men hälsoaspekterna skulle till exempel kunna expanderas till en lista med hundratals punkter.