Så kan du som sjuksköterska få bättre lön

Som bemanningssjuksköterska kan du få välbetalda uppdrag inom vården med förmånliga villkor. Du har stor valfrihet när det gäller uppdragen och kan bland annat välja att arbeta på olika orter i Sverige. Det är även möjligt att byta uppdrag regelbundet för att få mer erfarenhet och variation.

Sjuksköterskor har en viktig uppgift i vården. Som det ser ut nu tar de olika svenska vårdinrättningarna inte hand om sina sjuksköterskor på ett bra sätt. Om du jobbar som sjuksköterska och vill ha bättre arbetsvillkor och en högre lön kan du ta konsultuppdrag som bemanningssjuksköterska istället. Det är en stor förmån att kunna arbeta på egna villkor

Fördelar med att vara bemanningssjuksköterska:

  • Lika tryggt som en fastanställning.
  • Högre lön.
  • Flexibilitet i jobbet.
  • Varierande uppdrag.
  • Ger bra erfarenhet.

Humana arbetspass och mer pengar som bemanningssjuksköterska

Eftersom vården har för lite personal överlag pressas de som redan är anställda av regionerna. Det innebär bland annat långa arbetspass som sliter hårt. Arbetar du däremot som bemanningssjuksköterska kan du välja att arbeta mindre och samtidigt få mer pengar i fickan. Det är många sjuksköterskor som i ren protest mot regionernas dåliga villkor säger upp sig och det med all rätt. En sjuksköterska sade upp sig på grund av dålig lön och gick tillbaka till samma jobb men som bemanningssjuksköterska med en betydligt högre lön.

Bemanningssjuksköterskorna blir fler

Bemanningssjuksköterskor bidrar till en bättre sjukvård på grund av de bättre villkoren. En sjuksköterska som är utsövd och har fått den vila som krävs mellan varje arbetspass är mer alert och kan utföra sina arbetsuppgifter effektivare och bättre. Om du är bemanningssjuksköterska har du möjlighet att tacka nej till att arbeta om du vill få extra återhämtning. Varför en bemanningssjuksköterska kan få bättre lön beror på att bemanningsföretagen har bra avtal med sina uppdragsgivare.

Patienter uppskattar bra personal

En sjuksköterska som är den bästa versionen av sig själv mår bra och det kommer patienterna även att uppfatta. De allra flesta uppskattar vårdpersonal som har tålamod, är trevliga och kompetenta. Numer läggs det även mer pengar på hyrsjuksköterskor vilket är bra för både arbetstagaren och patienten.