Ta hand om dina fötter med skoinlägg

Är du en av dem som känner att fötterna värker allt oftare? Det är inte ett ovanligt problem, utan något som drabbar många. Här kan du läsa om vad du kan göra för att underlätta livet för dina stackars fötter och på köpet må bättre i hela kroppen.

Hårda golv, höga klackar, för trånga skor, stående arbete och mycket mer: Det finns många saker som är påfrestande för fötterna. Faktum är att när fötterna mår dåligt så påverkas hela kroppen negativt. Din hållning blir till exempel sämre och du kan få problem med värk i både höfter, knän och rygg. Det går dock att åtgärda problemet med rätt sorts skodon och kompletterande skoinlägg.

Uppgradera dina skor med skoinlägg

Kanske har du inte lust att uppdatera hela skogarderoben för att köpa mer fotriktiga skor? Lugn, det finns en lösning på problemet. Du kan istället investera i passande skoinlägg till dina skor. Dessa fungerar dämpande och gör att dina skor bli bekvämare på ett litet kick. Det finns väl nästan inget värre än när fötterna gör ont och din framfart i livet hindras. Visst görs det hela tiden nya innovationer inom skor men det tycks inte hjälpa. Många är ändå de som går omkring i obekväma skor och lider. Fel sko kan ge dig fotproblem som ömmande hälar, skavsår och värkande tår. De kan även påverka resten av din kropp så att du får ont i rygg, höfter och knän.

Fördelar med skoinlägg

  • Mindre smärta i fötter
  • Gör dina befintliga skor bekvämare
  • Avlastar knän, axlar och rygg
  • Billigare i inköp än nya skor

Så fungerar skoinlägg

Det finns flera olika typer av skoinlägg som du kan välja bland. Gemensamt för dem är att de är gjorda av ett fjädrande material som låter din fot landa mjukt för att slippa hälproblem och annat. Till de höga klackarna passar ett skoinlägg för framdelen av foten eftersom all din tyngd hamnar där när du går. Till arbetsskorna kan det istället vara skönt med en helsula som ger hela foten dämpning. Det finns också inlägg som stödjer hålfoten så att foten är mer stabil i skon. Funderar lite över vad du upplever för problem med dina fötter och välj sedan skoinlägg utefter det. Det finns inlägg som passar för de flesta.