Så mår du bättre med varma bad

Det är inte bara avslappnande att ligga i ett varmt bad, det är även bra för hälsan. Flera studier visar att varma bad är minst lika bra som kalla. Tillsammans med varma bad och goda livsstilsvanor kan du öka chanserna att vara frisk och må bra.

Att glida ner i ett varmt bubbelbadkar har många hälsoeffekter. Om du känner dig sliten, hängig eller har värk i kroppen är det bra att tappa upp ett bad. Om du tar ett varmt bad om dagen kan du minska risken att drabbas av hjärtsjukdom med 28 procent. Du kan dessutom minska risken för stroke med cirka 26 procent. Med det i åtanke är ett bubbelbadkar den perfekta investeringen i dig själv och din hälsa. Ett tips är att beställa ett bubbelbadkar från Badspecialisten om du vill ha ett riktigt kvalitetsbadkar. De har olika modeller i sitt sortiment och med ett av deras badkar kan du njuta av varma och mysiga badstunder i många år framöver.

Fysiologiska fördelar med varma bad

Det finns flertalet förmåner som du kan ta del av när du badar varmt ur hälsosynpunkt. När du lägger dig ner i badkaret förbättras kroppens blodcirkulation. När kroppen ligger i vattnet ökar hjärtkapaciteten, vilket är positivt. Badar du på kvällen kan du få lättare att somna eftersom musklerna slappnar av i det varma vattnet. Har du huvudvärk kan den minska eller helt avta genom att du lägger dig ner i ett varmt badkarsbad. Ett varmt bad gör även underverk för din hud. Den blir både mjukare och återfuktas.

Kombinera varma bad med en hälsosam livsstil

Efter en riktigt stressig dag är det också bra att fylla upp badkaret. När du badar kan du lugna ner dina nerver, bli på bättre humör och minska tröttheten och stressen. Metabolismens förmåga att processa slaggprodukter i kroppen förbättras även när du badar i varmt vatten vilket är positivt. Det är dock viktigt att komma ihåg att det tillsammans med varma bad även är bra att ha en sund livsstil. Varma vad kan bidra med fysiologiska förändringar som liknar träning och tillsammans med rätt vanor kan du få bäst effekt.